Over historische wegen. Varen, rijden en sporen door de provincie Utrecht
Roland Blijdenstijn
Kees Volkers

Gebonden, 208 pp, 21 x 22.2 cm
ISBN 9789079156443
Prijs € 19,95

In de provincie Utrecht lopen tal van historische water-, land- en spoorwegen. In het hart van ons land komen de belangrijkste internationale noord-zuid- en oost-westverbindingen samen. Zij vormen een rijk erfgoed. Wegen verbinden niet alleen steden en dorpen, maar bieden de reiziger ook een venster op de omgeving met afwisselend industriële en natuurlijke landschappen.

Cultuurhistoricus Roland Blijdenstijn en historisch geograaf Kees Volkers nemen u mee langs deze historische wegen. Zo maakt u kennis met de betekenis en bijzondere kwaliteiten van oude vaarroutes, landwegen en (al dan niet verdwenen) spoorlijnen. Van ieder type hebben zij iconische voorbeelden uitgewerkt, waarbij de wisselwerking met historie en landschap centraal staat.

Ontdek de historie van de Rijnvaart naar Duitsland, de mislukte vaart tussen de Vecht en de Eem, de Via Regia op de zuidflank van de Heuvelrug, de kaarsrechte Wegh der Weegen dwars door de woeste heide en de verdwenen spoorlijn door de Utrechtse venen, met die curieuze spoorwegovergang over de A2. Wegen hebben een verhaal en u vindt ze in dit inspirerende, rijk geïllustreerde boek.

<Home<Bekijk hier een selectie uit het boek